top of page

Blog bejegyzés

Ollós emelő felújítás


Ollós emelő felújítás tevékenységével bízott meg Ügyfelünk. Új beszerzés vagy felújítás éri meg jobban? Kiderül alábbi sorainkból.


A rakodástechnika a kaputechnikával szoros kapcsolatban lévő ágazat, mely összeköti a külső és belső logisztikai területeket. A megfelelően tervezett, szakszerűen kivitelezett berendezések a rakodástechnika területéről biztosítják a termékek hatékony, gyors mozgatását a fuvarozó eszköztől a raktártérig. Hosszú távon csak precízen szervizelt eszközök garantálják a zökkenőmentes logisztikát. A rendszerek elvárt élettartam alatti kifogástalan működésének alapja a folyamatos karbantartás, hirtelen fellépő probléma esetén a gyors, továbbá professzionális hibaelhárítás.


A rakodástechnikai berendezések élettartama


Egy berendezés élettartamát nagymértékben befolyásolják a felhasználási körülmények, a futott üzemóra szám, valamint a ráfordított karbantartás mértéke és minősége.

A következő ábra egy átlagos gépjármű fenntartási költségeit mutatja teljes élettartama alatt (pirossal jelölve az átlagos fenntartási költség):

Jól láthatóak egyes nagyszervizek időpontjai valamint, hogy a munkaórák számának növekedésével milyen mértékben emelkednek a ráfordítások.


A meghibásodási valószínűség – idő előrehaladtával – összességében kedvezőtlenül változik: a konstrukciós/tervezési vagy összeszerelési hibákból származó problémák bekövetkezési valószínűsége csökken ugyan (pirossal), de jelen van a rendszerben a véletlenszerű meghibásodás valószínűsége (zölddel) és elkerülhetetlenül növekszik a megtett üzemidővel arányban az elhasználódásból származó (sárgával) meghibásodások száma.

A tulajdonos/üzemeltető érdeke a ráfordítások alacsony szinten tartása. Ezt elérheti reaktív hibajavításokkal, megelőző jellegű karbantartásokkal. De mi történik a ráfordítások drasztikus emelkedésekor, amikor már nem megoldás a karbantartás és a rendszeres szervizelés?


Ezt a pontot elérve a szerviz túl sokba kerül, a karbantartás már nem takarít meg költséget, új berendezés vásárlása az eddigieket is meghaladó költségeket emésztene fel. A kompromisszumos megoldás ez esetben a felújítás, melyet Ügyfelünknek is javasoltunk.


Ollós emelő felújítása


Amint a képeken is látszik, a hosszú évek alatt teljesen elkorrodált ollós emelő felújítására illetve cseréjére kért Ügyfelünk ajánlatot. Ajánlataink közül a felújítást választotta.


Megkerestük a gyártót, tőle rendeltük meg az elhasználódott, korrodált alkatrészek helyetti eredeti gyári alkatrészeket. A felújítást szakembereink végezték el a GATE Csoport lakatos műhelyében. Ollós emelő felújítás után a végeredmény egy újszerű megbízhatóan működő ollós emelő lett, amit a megrendelő hosszú évekig biztonságosan tud üzemeltetni újra.


A GATE Csoport kötelékein belül a GATE Szerviz Kft. több mint 30 éves szakmai tapasztalattal áll rendelkezésére rakodástechikai berendezések teljes körű telepítésében, szervizelésében, karbantartásában. Vállaljuk járműrögzítők, kerékékek, ollós emelőasztalok, rámpakiegyenlítők, dokkoló aknák, dokkoló házak, kaputömítések telepítését, szervizét, megelőző karbantartását, felújítását elektromos részektől a mechanikai meghibásodásokon át a kisebb szerkezeti sérülésig.


Amennyiben ollós emelő felújítás érdekelné, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page