top of page

Gyorskapu

Hosszú távú, intenzív, biztonságos működésre tervezett kapuk, melyek légterek elválasztására alkalmasak. Magas higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

BMP ipari gyorskapuk:
Hő- és időmegtakarítás ipari csarnokoknál, raktáraknál, kereskedelmi létesítményeknél a bejárat automatizálásával: ipari gyorskapuk.
 
Az ipari és kereskedelmi létesítményekben gondoskodni kell a zaj, a huzat, a rovarok, a hőveszteség és a por elleni védelemről.
Ipari gyorskaput olyan helyen alkalmazunk, ahol szükség van a nyílás gyors zárására, két olyan helyiség között, amelynek hőmérséklete jelentősen eltér egymástól, esetleg a huzathatást szükséges csökkenteni. Nagy hőmérsékletkülönbség lehet egy raktár belseje és a kültér között, illetve a raktáron belül lévő hűtőkamra és a raktárhelyiség között. Ilyen helyekre a tartós mínusz 10-12 fok és a normál beltéri léghőmérséklet közötti jelentős eltérés miatt dupla ponyvás gyorskapu vagy hőszigetelt ponyvás gyorskapu beszerelését javasoljuk. Ezt a rendszert a BMP Italia fejlesztette tökéletesre.
 
A kapuk zárt állapotban magas szinten garantálják a biztonságot és a hőveszteség minimalizálását.
 
A BMP ipari gyorskapuk rendelkeznek alapfelszereltségben inverterrel, amely a kaput gyorsabbá teszi, még nagyméretű kapuk esetében is. A termékek között található az élelmiszeriparban használható, mosható ipari gyorskapu, extra méretű gyorskapu mezőgazdasági raktárak lezárására alkalmas kivitelben, ahol a légterek egymástól való elválasztására is szükség lehet.
 
A kapuk közös tulajdonságai: változatos működtetési lehetőség különböző eszközökkel, kiforrott biztonsági megoldások és esztétikus megjelenés.
 
Jellemzőjük a nagy sebességű nyitás és zárás, ez a sebességtípustól függően általában 1-2 m/s. A megfelelő nyitóberendezés kiválasztásával (radar, rádiós távirányító, hurokdetektor stb.) az áthaladó szállító járműnek szinte lassítania sem kell. A BMP olyan működési elvet fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a kapu ellenálljon nagy szélterhelésnek (1, 2, 3, 4 szélosztályok). A BMP gyorskapuk rendelkeznek önjavító ponyvarendszerrel, mely megvédi a kaput egy esetleges kisebb-nagyobb ütközéstől – amennyiben a targonca nekiütközik, a ponyva kifut a helyéről, majd egy nyitás-zárás ciklust követően, automatikusan visszakerül az eredeti állapotába.
 
A színes ponyván bármilyen magasságban és mennyiségben átlátszó ablak alakítható ki, hogy a kapu túloldaláról is látni lehessen, ha valaki (valami) tartózkodik a kapu mögött.
 
A felcsavarodó kapuk közül a leggyorsabb a Dynamic Roll (1-2 m/s). Az egy darabból álló, rugalmas panel különleges PVC-ből, illetve kívánság szerint megerősített speciális poliészterből készül (3 kg/négyzetméter), és nagy ellenálló képességgel rendelkezik alacsony hőmérsékleten is. Jó légszigetelő, védelmet ad a por, pára ellen.
 
A BMP ipari gyorskapuk alkalmazhatók steril környezetben is (BMP Cleanroom).

bottom of page