top of page

Blog bejegyzés

Tűzgátló tolókapu telepítés

Frissítve: 2021. nov. 29.


Partnerünk raktárépületében szükségessé vált két csarnokrész összenyitása a nagyobb raktárterület megnövelése érdekében. Mivel a két csarnokot elválasztó fal egyben tűzszakaszhatár is, nem volt elég a nyílást kivágni, gondoskodni kellett a megfelelő tűzgátlásról is. A tűzvédelem folyamatos biztosítása érdekében elsőként a tűzgátló tolókapu fogadó felülete lett kialakítva. Második lépésként az elkészült fogadófelületre a helyi igények alapján kiválasztott tűzgátló tolókapu telepítését végeztük el. Utolsó munkafolyamatnak a nyílás kivágása maradt meg. A folyamatok elvégzésének sorrendje biztosította, hogy az épületben a tűzvédelem a munkavégzés teljes időtartama alatt a maximális biztonsággal működött. Hiszen a tűzvédelem kiemelten fontos terület! A megelőző tűzvédelem legfontosabb dolga a menekülési, mentési útvonalak tűz- és füstmentességének biztosítása. Alapos tervezésével, észszerű biztonság kialakításával több érték (emberi élet, vagyon) menthető meg.


A fogadószerkezet kialakítását, és a nyílás kivágását a megrendelő készítette el, cégünk a kapu telepítését, valamint üzembehelyezését csinálta. Mindez remek példája annak, hogy megfelelő szervezéssel gördülékenyen lehet partnereinkkel együtt dolgozni.


Tűzvédelmi nyílászárók a GATE Csoportnál


A GATE Szerviz a GATE Csoport tagjaként több mint 30 éves szakmai tapasztalattal áll rendelkezésére tűzvédelmi berendezések teljes körű telepítésében, szervizelésében, karbantartásában. Vállaljuk tűzgátló ajtó, tűzgátló tolókapu, tűzgátló szekcionált kapu, füstkötényfal, tűzgátló függönykapu, hőelvezető-, füstelvezető nyílászáró telepítését, szervizét, felújítását elektromos részektől a mechanikai meghibásodásokon át a kisebb szerkezeti sérülésig.


A fenti szolgáltatások mellett kiemelten ajánljuk a fent említett berendezések megelőző karbantartását, a használatból eredő meghibásodások hatékony elkerülése céljából. Szerződéses partnereink részére cégünk automatikusan jelzi, ha aktuálissá válik a karbantartás, de akkor is figyelmeztetjük, ha a törvényi előírások változnak.

Igény esetén elkészítjük a tűzvédelmi rendszer berendezéseinek nyilvántartását. Kérésre tűzvédelmi költségvetést készítünk a várható időszakos javítások díjáról. Meggyőződésünk, hogy egy jó karbantartási terv tartalmazza azon információkat, amelyek segítenek megelőzni a tűzvédelmi eszközök és berendezések idő előtti tönkremenetelét, garantálják a folyamatos működést, minimalizálják a meghibásodás miatti állásidőt.


A tűzvédelmi rendszer részét képező tűzgátló, füstgátló, illetve hőelvezető, füstelvezető nyílászárók rendszeres ellenőrzését rendelet szabályozza, a berendezések megfelelő működéséről a létesítmények üzemeltetőjének kell gondoskodnia. A telepítés, szerviz, karbantartás a GATE Szerviz feladata!


Tűzgátló tolókapu tervezése, telepítése esetén vegye fel felünk a kapcsolatot!

bottom of page