top of page

Blog bejegyzés

Tűzvédelmi nyílászárók témakörben vett részt oktatáson az egész GATE Csoport


GATE Karrier

Oktatás tűzgátló nyílászáró, tűzvédelem témakörben

A tűzvédelem a kaputechnika területén rendkívül fontos téma, mert segít megelőzni a tűzeseteket, valamint minimalizálni a tűz által okozott károkat, illetve veszélyeket. Mivel cégünk egyik fontos területe a tűzgátló nyílászáró berendezések szakszerű szervize, karbantartása, így igyekszünk napra készek lenni a témával kapcsolatban.


Több szempontból érdemes megvizsgálni a tűzvédelmet:


Életvédelem:

A tűzvédelem elsődleges célja a személyek védelme. A tűz nagyon gyorsan terjedhet, veszélyeztetheti az emberek biztonságát. A megfelelő tűzvédelmi intézkedések, például tűzriasztó rendszerek, tűzoltó készülékek, valamint optimális menekülő útvonalak segítenek időben észlelni a tüzet, majd biztonságosan elhagyni a területet.


Vagyonvédelem:

A tűz okozta károk jelentős anyagi veszteséget okozhatnak. A tűz által okozott pusztítás nem csak a létesítményt érintheti, hanem a benne lévő berendezéseket, felszereléseket, dokumentumokat, értéktárgyakat is. A helyszín szerint ideális tűzvédelmi intézkedések, illetve eszközök segítenek minimalizálni a károkat, valamint megóvni a vagyonunkat.


Jogszabályi kötelezettség:

Több országban tűzvédelmi előírások, szabályozások vannak érvényben, amelyek betartása kötelező. Építési előírások részeként a tűzvédelemmel kapcsolatos előírások biztosítják, hogy a létesítmények optimális tűzvédelmi rendszerekkel, berendezésekkel legyenek felszerelve.


Közösségi biztonság:

A megfelelő tűzvédelem nem csak az egyénre, illetve a tulajdonára vonatkozik, hanem a szélesebb közösségre is hatással van. Egy tűz akár nagyobb méretű katasztrófává is válhat, amely veszélyeztetheti a komplett közösség biztonságát, jólétét. A létesítmények, közintézmények, vállalkozások megfelelő tűzvédelmi intézkedései segítenek minimalizálni a kockázatot, valamint megőrizni a közösség biztonságát.


Megelőzés, gyors beavatkozás:

A tűzvédelem célja nemcsak a tűz kármentesítése, oltása, hanem a tűzesetek megelőzése is. Az elővigyázatosság, a megfelelő tűzvédelmi oktatás és rendszer.


A tűzgáltó nyílászáró berendezések gyártóival, továbbá a terület szakértőivel egy több alkalmas, átfogó előadás-sorozatba kezdtünk, melynek első kérdésköre az aktuális jogszabályok és irányelvek tisztázása, oktatása. Mivel a piacon márkafüggetlenül szervizelünk és karbantartunk mindenféle készüléket, ezért a lehető legszélesebb tudás birtoklására törekszünk a tűzgátló nyílászáró, tűzgátlás témában.

A tűzvédelemben érintett műszaki megoldások esetében a vonatkozó jogszabály (OTSZ) és a műszaki irányelvek (TVMI) is meghatároznak kötelezően elvégzendő feladatokat. Ilyen többek közt az érintett műszaki megoldások időszakos karbantartása, mely cégünk fő profilja tűzgátló nyílászáró berendezések esetében.


Annak érdekében, hogy a tőlünk megszokott profizmussal és szakértelemmel tudjuk végezni ezen berendezések felülvizsgálatát, vendég előadókat kértünk fel a téma bemutatására, így kollégáink naprakész információval rendelkeznek a soron következő karbantartási periódusokat tekintve.

bottom of page