top of page

Blog bejegyzés

Gyorskapu telepítés - BMP DynamicRoll



Gyorskapu telepítés munkáját vállaltunk új építésű irodaház mélygarázsához. De miért épp gyorskapu? A gyorskapuk a legkülönfélébb felhasználási területekre alkalmas ipari nyílászárók. Kiváló hőszigetelésük mellett biztosítják a nyílás gyors nyitását-zárását. Hosszú távú, intenzív, biztonságos működésre tervezett kapuk, amelyek légterek elválasztására alkalmasak. Akár magas higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

Partnerünk ilyen gyorskapu telepítés munkájával bízott meg minket. Cégünk a BMP gyorskapukat ajánlotta.


Miért éppen BMP gyorskapu?


A GATE Automatika 2017. óta kizárólagosan forgalmazza termékeiket Magyarország területén. A BMP 20 éve foglalkozik ipari kaputechnikai berendezések gyártásával, évente több mint 10 000 gyorskaput gyártanak, mely világviszonylatban a piac 9%-át érinti. Ipari-, felgördülő-, kereskedelmi-, szigetelt- és hangárkapukat, gyorskapukat, redőnyöket gyártanak. Világszerte értékesített termékeiket Olaszországban tervezik és gyártják. A fenti érvek, valamint a több éves közös, zökkenőmentes munka miatt ajánljuk a BMP termékeit. Hiszen a termékeikhez adott szabványok, certifikátok bizonyítják azt a szakmai tudást, mely a világ egyik vezető gyorskapu gyártójává tette a BMP-t.


A BMP DynamicRoll önjavító inverteres gyorskapuk ideális megoldások egészségügyi intézményekben, ahol elengedhetetlen a gyors működés, megbízhatóság és biztonság, logisztikai központokban, ahol fontos a gyors ki- berakodás, valamint az autógyártásban, ahol az alkalmazottak biztonsága elsődleges. A felsorolt területek miatt természetesen mélygarázsokba is tökéletes megoldás. Sebességtípustól függően általában 1-2 m/s a nyitási-zárási sebessége. A megfelelő nyitóberendezés kiválasztásával (radar, rádiós távirányító, hurokdetektor stb.) az áthaladó szállító járműnek szinte lassítania sem kell. A BMP olyan működési elvet fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a kapu ellenálljon nagy szélterhelésnek (1, 2, 3, 4 szélosztályok). A BMP gyorskapuk rendelkeznek önjavító ponyvarendszerrel, mely megvédi a kaput egy esetleges kisebb-nagyobb ütközéstől – amennyiben a targonca nekiütközik, a ponyva kifut a helyéről, majd egy nyitás-zárás ciklust követően, automatikusan visszakerül az eredeti állapotába.


A színes ponyván bármilyen magasságban, illetve mennyiségben átlátszó ablak alakítható ki, hogy a kapu túloldaláról is látni lehessen, ha valaki (valami) tartózkodik a kapu mögött.


Gyorskapu telepítés


Munkánk során két kapu acél fogadóházát készítettük el műhelyünkben alapozva, festve, melyek később kiszállításra és a helyszínen beszerelésre kerültek. Gondoskodtunk a kábelezésről, telepítettük a gyorskapukat a fogadóvázra. Beüzemelése, radarok, valamint tápegység felszerelése után üzempróbák követték. A gyorskapu telepítés végül ütközésvédő oszlopokkal zárult.


Fontos tartjuk hangsúlyozni, hogy a bármilyen kaputechnikai termék telepítése nem elegendő, gondoskodni kell a rendszeres karbantartásról is a berendezés hosszú élettartamának érdekében.


Gyorskapu telepítés esetén vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készséggel segítenek megtalálni a megfelelő megoldást!

bottom of page